Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Kabeljauw met gruyère uit de oven

Aantal personen: 4

Ingrediënten

2 kabeljauwfilets van 200 gr
zout, peper
35 gr boter
25 gr bloem
3 dl visbouillon (van tablet)
1 eetlepel citroensap
2 theelepels mosterd
100 gr geraspte gruyère
boter om de schaal in te vetten

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal
in.
Bestrooi de vis met zout en peper en leg hem in de
ovenschaal.
Smelt de boter, voeg al roerend de bloem toe en laat die
± 3 minuten garen.
Roer de visbouillon erdoor tot een gladde saus ontstaat en
laat die op zacht vuur 5 minuten koken.
Breng op smaak met zout, peper, citroensap en mosterd.
Schenk de saus over de vis, bestrooi met de kaas en laat de
vis in het midden van de oven in ± 20 minuten gaar
worden en gratineren.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gestoofde schol met witte wijnsaus
Gerookte rogvleugel met Gazpacho
alikruiken
Kabeljauw met schubben van chorizo
Kabeljauwschotel met snijbiet

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes